Житейски трудности и проблеми

житейски трудности и проблеми

Съвременният човек се сблъсква ежедневно с Житейски трудности и проблеми. Те са част от нашето ежедневие. Нова работа или  уволнение. Преместване в друг град или държава. Загуба на близък. Трудности при забременяване, инвитро процедури. Развод или раздяла. Конфликти на работното място. Пенсиониране, и редица други. Общото между тях е това, че предизвикват огромен стрес на индивида. Стрес който, ако не бъде овладян може да има необратими

последици върху нашия организъм. Когато сме изправени пред житейски трудности и проблеми, обичайно ние се справяме с тях без много да му мислим.

Например премествате се в нов град или държава с цялото си семейство, защото сте поканени на нова работа. Е, в началото на всички ще им е трудно и ще се чувстват стресирани. След известно време нещата се нареждат и всички са щастливи и доволни.

Друг пример за житейски трудности и проблеми

Уволнени сме заради корона вируса, да стресиращо си е, но това може да е повратна точка във вашия живот. Начало на нещо съвършено ново за вас. Стига да не позволите на стреса да ви завладее и да имате очи да видите новите възможности.

Понякога житейските трудности и проблеми са трудно преодолими и могат да ни докарат депресивни състояния или прекомерен стрес. Ако, се чувствате  безсилни да разрешите сами това което ви тревожи, то аз съм насреща. С разбиране и подкрепа.

Една такава житейска трудност преживяваме в момента всички ние в лицето на COVID – 19. Ситуация в  която никой от нас не си е представял, че ще изпадне света.

Ако и вие мислите така и, ако създалата се обстановка ви тревожи и напряга. Или пък ви кара да се чувствате неуверени и нервни, и ви докарва до състояния в които изгубвате контрол.  Не се колебайте да се свържете с мен психолог Сани Велева. Ще ви дам насоки как по лесно да приемате информацията около вас и по лесно да я възприемете. Със спокойствие и увереност в утрешния ден.