• office@psychologistveleva.com

  • Тел. за контакт: +359 888 88 08 73

Паник атаки

паник атаки

Паник атаки

Паник Атаки

Страдаш ли от паник атаки? Задушаваш ли се, имаш ли учестен пулс, изтръпват ли ти части от тялото, усещаш ли стягане в сърдечната област, сякаш получаваш инфаркт и имаш чувството, че умираш или полудяваш? Страхуваш ли се да отидеш сам до магазина? Избираш ли познати маршрути? Страхуваш ли се да останеш сам? Ходиш ли до спешното, за да те прегледат в пристъп на паника, където ти казват че си напълно здрав?

Да, знам познато ти е нали?

Всички тези неприятни усещания случващи се в тялото и ума ти, са съпътстващи симптоми на паник атака. Състояние при, което се чувстваш безпомощен, сякаш си в капан и не разбираш какво ти има, само знаеш, че е ужасно и не искаш да се повтаря.

Паническите атаките, са често срещан проблем в съвременното общество. Напоследък от тях страдат и млади и стари. Стресът и забързаният начин на живот допринасят за отключване на паническо разтройство. Но сред причините за паник атаки, могат да стоят и дълбоко вкоренени убеждения, срахове, чувство на подтиснатост или гняв.

Кога, говорим за психологически проблем?

За психологически проблем говорим, когато паник атаките станат част от нашето ежедневие и засегнат качеството ни на живот. Получаването на паник атаки е неприятено състояние. Бих казала, даже на моменти парализиращо и доста стресиращо за организма и психиката на индивида. Обичайно първият панически пристъп е толкова силен, че имаме чувството, че всеки момент ще умрем.  Хората, които имат постоянни пристъпи на паник атаки се страхуват толкова много от следващият пристъп, че  напрактика живеят в състояние на страх от страха.

Състоянието на панически пристъп, обичайно възниква изведнъж и ни връхлита като цунами. Контролът над тялото и ума е почти невъзможен, заради силните телесни симптоми и чувството на страх.  Характерно за страдащите от паник атаки е отбягването на определени места и дейности, защото страха да не получат паник атака отново ги владее постоянно.

Не се притеснявай повече, аз съм насреща и ще ти помогна да преодолееш паник атаките. Специализирала съм в психотерапия на тревожни разстройства и в частност терапия на паническо разтройство, каквото всъщност е паник атака. С помощта на редица психологически техники, заедно ще преборим парализиращият страх, който изпитваш. Ще бръкнем на дълбоко в твоите мисли и убеждения. Ще разнищим старят ти невършещ работа модел на поведение и скоро ще се почувстваш по – спокоен и уверен в себе си човек. Способен да води щастлив и самостоятелен живот. Без страх, и без притиснения за бъдещето си. Заповядай на консултация и психотерапия, ако смяташ, че заслужаваш своето щастие и искаш да:

  • се научиш как да контролираш паник атаките.
  • да владееш техники, които да ти помагат в моменти на пристъпи на паника.
  • да се избавиш от страха и да промениш старите си мисловни модели.
  • да се чувстваш спокоен и уверен, че няма да получиш неочаквана паник атака.

Интервю с мен пред БНР за паник атаките линк

 

Последвайте ме в социалните мрежи!

Контакти